bloggsuget är på botten :(

just nu är mitt blogghumör nere på botten då de är tråkigt att bara jag skriver. men oliva kommer hem från sin praktik snart hoppas jag! :)
2013-08-25 @ 22:11:46 Permalink, Allmänt

hälsade på agnetha :)

hälsade på agnetha igår, hon låg i fotöljen ned foten i högläge och alla kattungar på magen och den gamla katten gustav. när vi kom så var helena och liam där och liam sprang runt som en galning och skulle visa oss alla katter, agnetha har ju typ 8-9 katter, mary, sture, gustav, en som jag inte kan namnet på och alla kattungar(5 ungar). sen gick vi och tittade på hundarna som va i hundgården, chico, bov och valpen helmer som har blivit så stor. Spirit stod i boxen ned lindat ben, tycker så synd on han just nu, han gick jag fram och klappa och myste med, han höll på att somna, goshästen. sen skulle jag åka. men agnetha mår bra, foten bruten och de va tydligen april hon hade ridot och hon har lite dålig kontroll på sina fötter så de är inte så konstigt att hon föll ;). men hon hade inga skador eller så :)

/Linnea
2013-08-22 @ 06:49:23 Permalink, Allmänt
Kommentera här!

ondska, ren jävla ondska..

okej, idag kommer det att bli ett tråkigare inlägg.. jo de är så här, mezcal och hans ägare har gått omkull när dom varit ute på en ridtur så agnetha har brutit foten, vet ej hur det är med mezcal.. men han brukar oftast klara sig när de gäller olyckor så jag hoppas han har gjort de även denna gång. Unghästen i de stallet, Foxie. Hon har fått kolik, vilket är extremt tråkigt. Och sist så har spirit blivit sparkad av april (unghästens mamma) på benet så han inte kan gå över, så jag kan ju räkna med att jag inte kommer få rida mezcal på ganska många veckor :(. saknar han så jäkla extremt mycket att jag spricker snart.. Ska nog se om jag kan komma och hälsa på han ikv eller nå. usch, hoppas alla hästar och ryttare blir friska så snart som möjligt. Jag och mezcal va ju också med om en liten olycka i somras, men jag känner inget efter de som tur va!

/Linnea
2013-08-21 @ 17:35:01 Permalink, Allmänt
Kommentera här!

detta kommer bli kul!

Jag ska få följa med min ridlärare till grällsta ridcenter som ligger mellan västerås och sala (10 mil från Stockholm) och hämta 1 eller 2 hästar som dom har under höst, vinter och vår och jag hoppas att iaf mia kommer med, en envis ponny jäkel av rasen haflinger som mer än gärna vill ha sin vilja igenom, men hon fångade min blick liite extra och jag blev drabbad av hon en hel termin och jag saaaknar henne!!! så jag hoppas hon kommer med! :D. detta kommer bli så otroligt spännande :D



2013-08-17 @ 19:29:59 Permalink, Allmänt
Kommentera här!

panik!

Har ingen tid till att blogga men mitt blogghumör är på topp! DET SUGER.. Jag ska se när jag åker till trollvar. har fullt upp imorgon så de blir nog inte att åka till han.. :/

Linnea
2013-08-15 @ 02:47:38 Permalink, Allmänt
Kommentera här!

Gårdagens Oliver

Lika underbar som vanligt, men denna gång hade han SÅNT JÄVLA GO! red honom på kapsonen och stången och jobbade väldigt mycket lösgjort i början, han blev mjuk och fin i sidorna och lätt på handen. Satte lite tryck i honom och wow, då kom min drömhäst fram igen! PÅ bilderna i inlägget nedanför jobbade jag bara avslappnat med honom men igår var han redan så lugn och fin från början. 
 
I slutet av ridturen ( red ut) så travade han med den önskade kadensen. Inte mycket, men den finns där! Ska få det på film någon dag. Oliver får ett stort plus av mig för sina gångarter! Oooch så fina! Skritten är lång och vägvinnande o avslappnad, traven är svslappnad men med power och höga benlyft, galoppen behövs tränas upp lite innan jag kan lämna någon kommentar.
 
 
2013-08-13 @ 14:00:09 Permalink, Allmänt
Kommentera här!

O herregud, min häst alltså!

Igår blev det ett riktigt dressyrpass med Oliver! Gud vad vi jobbade både jag och han! men resultat gav det, fin som bara den var han, och riktigt lyhörd! ska lägga upp lite bilder ska ni få se :) 
 
 
 
Hahah insåg nu att jag bara printat i vänster varvet, aja, är ju det som han har haft svårast för ;) 
Vill ni se filmerna? 
 
 
/ OLIVIA
 
2013-08-11 @ 22:41:34 Permalink, Allmänt
1 kommentar

på torsdag kommer dom hem

på torsdag kommer trollvar och lilleman hem från betet, äntligen! I veckan kommer de bli fullt upp! sista veckan på lovet och jag har inte haft så mycket planerat på länge! imorgon ska jag och pappa hämta mamma, hon kommer hem från norge (hon jobbar där) och på tisdag åker jag ner på stan och fixar lite sen åker jag till mezcal tror jag. på onsdag åker jag till en kompis och sover där till torsdagen då hon fyller år och sen ska jag till trollvar och lilleman. På fredag åker jag och hälsar på en gammal vän, nämligen min gamla häst lucas, en rejäl nordis och ev trollvar. men lördag och söndag ska jag nog få vila hoppas jag och ladda inför skolan! :) tänkte bjuda på lite bilder på några hästar jag tagit hand om och skriva en liten text :)
dennis, en riktig gammalgubbe men energisk till tusen! han är 24 (?) år! han är en korsningsponny, jag slutade rida han för att han inte va min typ av häst.
Lucas, en riktig bamsebjörn! Emma som följde mig till lucas och knäppte korten blev nästan rädd för lucas när jag sa att hon skulle hämta han när hon såg hur grov han var! x)
jalla, en travare som slutade på travet extremt tidigt då han imte var något att satsa på då han bara sprang och snubblade hela tiden :/. Sen så börjar han bli blind på ena ögat..
och nu har jag "bara" trollvar, lilleman och mezcal
lilleman har jag aldrig skrivit om, men han är en amerikansk miniatyrponny som är vääldigt osäker, ostadig och stressar upp sig för ingenting, men han är ju hingst, men jag ska lägga 70% på han och 30% på trollvar men de blir nog bra! :)
sist men inte minst, min gula stjärna mezcal
/Linnea :)
2013-08-11 @ 22:22:00 Permalink, Allmänt
Kommentera här!

trollet kommer att bli snyggare än snyggast!

hihi, ska iväg och köpa ett gold medal-schabrak i turkost och matchande lindor i turkost!!! :D Han kommer bli så otroligt snygg, hans mörka färg i det schabraket, kommer typ tappa hakan! Så fort jag fått de ska jag se om jag har någon som kan fota oss!! :D

/Linnea



för er som inte vet hur ett gold medal-schabrak ser ut så ser det ut såhär! :)
2013-08-11 @ 17:30:10 Permalink, Allmänt
Kommentera här!

Schema hästarna

Då får jag göra ett schema på hästarna för ca en vecka framåt!

Oliver:
Fredag: (igår) Barbacka tur, mycket galopp och klättring, Jag red.
Lördag: Dressyr ut, mycket galopp-samling.
Söndag: Ökad trav träning.
Måndag: Program träning
Tisdag: Vila
Onsdag: Terräng hoppnings träning
Torsdag: Vila eller skritt tur
Fredag: Uteritt
Lördag: Banhoppnings träning
 
Obelix:
Fredag: (igår) Vila
Lördag: Barbacka uteritt.
Söndag: Dressyr på ängarna
Måndag: skritt tur
Tisdag: vila
Onsdag: Terräng hoppnings träning
Torsdag: vila eller skritt tur
Fredag: uteritt
Lördag: Hoppning
 
Virre:
Fredag: (igår) Långtur
Lördag: Långtur
Söndag: kommer hem från långturen
Måndag: Vila 
Tisdag: Vila
Onsdag: skritt tur
Torsdag: vila
Fredag: promenad
Lördag: skritt tur
 
Stina:
Fredag: (igår) Barbacka uteritt mycket galopp
Lördag: vila? 
Söndag: uteritt
Måndag: uteritt
Tisdag: vila
Onsdag: -
Torsdag:vila
Fredag: -
Lördag:uteritt
 
Alfons:
Fredag: (igår) vila
Lördag: vila
Söndag: promenad
Måndag: trickträning
Tisdag: promenad
Onsdag: ridtur
Torsdag: vila
Fredag: trickträning
Lördag: promenad
 
Flisa:
Fredag: (igår) -
Lördag: -
Söndag: -
Måndag: -
Tisdag: -
Onsdag: -  
Torsdag: -
Fredag: - 
Lördag: -
 
 
 
 
2013-08-10 @ 12:30:08 Permalink, Allmänt
1 kommentar

ojojojojoj!

har nästan glömt bloggen :s! inte okej! jag har inte ridit på typ 1 vecka.. vet inte varför, har bara blivit så :/. ska rida mezcal nån dag nu snart, agnetha ska hjälpa mig att berätta och visa hur jag ska rida mezcal. För någon dag sedan åkt jag och hälsa på han. hihi, gulleplutten han är! han spetsade öronen och höjde huvudet när jag kom in i stallet, dom va inne i stallet just då för att helena hade med någon liten tjej som ville titta på djuren. han va så myyysig! Sen tittade jag på den nya kaninen, en grå hermelin tror jag de va, men namn vet jag inte ;).. och kattungarna, åå herregu va söta dom va! 5 små söta kattungar sprang runt där och lekte och myste. Sen hndvalpen helmer får vi inte glömma! :')

/Linnea


den gula gulleplutten helmer :')


och min fina vän mezcal i ful vinterpäls och en stor fläck på käken... men söt ändå!
2013-08-10 @ 10:08:16 Permalink, Allmänt
Kommentera här!

HEJ!

Förlåt för dåligt bloggande, jag hade fullt upp igår och idag har jag varit på halkbanan/risk 2an med körskolan!
Skitroligt var det på halkbanan! ojojoj så slirigt och halt det va! haha! Men om exakt en vecka skriver jag upp, och den 20e kör jag upp nervös till tusen, men det ska nog gå bra!
 
 
 
Bild från gårdagen, vill ni se mer ? heffaklumpen skuttade, hahah!
 
2013-08-08 @ 17:56:27 Permalink, Allmänt
2 kommentarer

Gulingen motionerad

Nu har jag ridit hem virre från betet, han ska få nya skor och sen ska han ridas tillbaka, han skötte sig ÖVER förväntan och skrittade på lång tygel hela vägen. För er som inte vet så brukar virre takta och springa i sidled och vara allmänt dryg. Men inte idag.
 
Skrittade bara planlöst hem, blev väl en sisådär 2,5 kilometer skritt i en hastighet som 6,7 kmh. Så när han är färdig blir det lika långt tillbaka, men då lägger jag nog in lite mera trav, ville inte göra det med skorna han har nu. Sen ska Oliver och Obelix ut på en tur med lite mera trav och galoppintervaller i skogen. Får se om Emma hjälper mig med en, annars får jag rida två. 
 
Sist och minst så ska ponnyerna få en promenad, förmodligen alla tre, så att alla 6 hästar blir motionerade!
Ska sätta mig och skriva en planering åt hästarna som sträcker sig ungefär en vecka framåt :) 
 
Fina gulingen!
 
2013-08-06 @ 12:58:19 Permalink, Allmänt
Kommentera här!

Tre hästar motionerade idag

Idag har tre pållar fått motioneras först ut var Obelix och Oliver som fick en uteritt tillsammans i varierande terräng. Lite klättring och besvärlig stig så dom fick koncentrera sig, och lite spring på ängarna, så dom var lyckliga när dom kom tillbaka. Jag red Oliver barbacka idag, han skötte sig mestadels, men så har han sina bus ställen där han blir ett monster, ska försöka få någon att filma det någon dag ;) haha
 
Obelix var duktig och lugn Emma red honom med westernsadeln.
När vi kom tillbaka så smorde vi in hästarna med myggmedel och liniment och sen fick dom gå ut igen.
 
Stina fick sig en barbacka tur med systern idag, det tyckte hon nog om. Jag har även börjat basic trick med flisen, får se hur det går i slutändan.
 
Random bild, bilder från passet publiceras i morgon.
 
 
 
2013-08-06 @ 00:20:11 Permalink, Allmänt
Kommentera här!

hemma

nu är jag hemma från gävle. tyvärr hade jag inte råd med någon grimma då jag köpte ett par nya ridskor för 600:- som min morbror betalade..;) då de va betydligt viktigare än en grimma, men jag ska åka köpa nått schabrak och någon grimma när jag har fått pengar. så då ska hästarna bli fina! juste, trollvar kommer tillbaka från betet om ett par veckor så då blir de mycket uppdatering om han. agnteha ska följa mig till ridbanan och hjälpa mig och berätta hur jag ska rida mezcal och se om jag hittar några knappar på han, vilket jag hoppas. tycker jätte synd om hästen då jag rider han som en kratta!så ser dom nya dojjerna ut :)
/Linnea :)
2013-08-05 @ 21:07:00 Permalink, Allmänt
Kommentera här!

hihi, mot gävle!

eftersom att min morbror fråga om jag skulle med till gävle så kubfe jag inte svata nej! måste in på hööks ju. och jag har tittat i höökskatalogen och med mig hem kommer de en limegrön grimma som de står superstar på som jag tänkte mezcal skulle få :')

/Linnea
2013-08-05 @ 09:48:00 Permalink, Allmänt
Kommentera här!

Två hästar ridna

Blev en tur med både Obelix och Oliver idag, red och kände på båda. Nu är dom på topp båda två kan jag säga!
Först åkte jag med bil och transport och hämtade oliver i hagen, sen fick han åka hem och så skodde jocke honom runt om och sen gjorde jag i ordning honom och red till baka. Tränade på lite sidvärts på vägen och han lyssnade lika bra som vanligt, han var så laddad så jag ville inte provocera med några byten. Så i galoppen så tog vi det så lungt och sansat som det gick (heheh). Men han var mjuk och okomplicerad. 
 
Sen gjorde jag ett hästbyte, tränsade obelix och red honom barbacka ut i skogen medan min kompis emma forsatte mitt "arbete" med att få oliver att dampa ur sig allt. Han gjorde några ruscher med honom och sen lignade han ner sig lite. Krutpaketet.se
 
Tillbaka till obelix: Han var som en f*cking drömhäst nu! travar och galopperar så snällt på lång tygel, jämnare gångarter än vanligt och mjuk och fin i sidorna. Vi jobbade inte med något speciellt, vi bara myyyyste! och det finns ingen goare häst att rida barbacka på! han har typ ingen manke, rund om ryggen och snäll, guuuu så mysigt!
 
 
Båda pållenissarna fick prova det nya pannbandet och gooosch så snygga dom var båda två! men Obelixen har lite för lång lugg för att ha det ;) hahaha det syns ju inte alls..
 
 
 
fina va?? 
 
 
/ OLIVIA
2013-08-05 @ 00:11:48 Permalink, Allmänt
Kommentera här!

hästen får vila idag!

Idag får mezcal vila, men imorgon ska jag se om jag får rida han lite på banan, har inte ridit han på banan sen i vintras. eller ja, de va ridhuset. Men same shit ;). Tänkte jag skulle ta lite kort i stallet sen när jag är där så får ni se hur de ser ut :)
 
/Linnea
2013-08-04 @ 13:57:00 Permalink, Almás Mezcal
Kommentera här!

Ut med pållefjun :)

Nu ska jag åka bort till stora betes hagen och fota hästarna lite, sen ska vi lasta oliver och ta hem honom. Då ska han skos och sen ska jag rida en runda, med vanliga tränsbettet :) längesedan vi använde det, men han måste ju prova nya pannbandet han fått av marica! bilder kommer såklart! :D
 
 
Min långbenta pålle, Trots att han e nordis! det gillas!
 
2013-08-04 @ 12:26:06 Permalink, Allmänt
Kommentera här!

Mina 3 favorit raser!

Nu ska jag lista upp mina 3 absoluta favorit raser! 
 
1. Kallblodstravare/Nordsvensk/döle
2. Frieser
3. Welsh Cob
 / OLIVIA
 
 
 
2013-08-04 @ 00:14:07 Permalink, Allmänt
Kommentera här!

Vilken statistik ökning!

Som rubriken lyder så har det skjutit i statistiken rejält! bloggen har funnits i ett par dagar och vi är redan uppe i över 200 unika besökare! :) Kulkul! Hoppas att ni nya läsare kommer att fortsätta kolla in på bloggen med jämna mellanrum, så välkomna hit!
 
Mjaa, lite skillnad på häst äre nog ;)
 
2013-08-04 @ 00:01:00 Permalink, Allmänt
Kommentera här!

Va hände nu?

Det har tydligen varit sååå fint väder här i sverige när jag har varit i turkiet, och så kommer man äntligen hem till gården och då spö regnar det och åskar? Jag som ville ut med hästen, dessutom har han dragit av sig en sko så jag måste lasta honom i transporten och ta honom till stallet (han går på bete) och sko honom.. suck.. haha ingen ridning idag alltså :) 
 
Japp, jag skor mina hästar själv, hovslagaren kommer emellanåt och skor om allihop lite då och då, men annas skor jag och min låtsas pappa själva :)
 
 / OLIVIA
2013-08-03 @ 23:57:27 Permalink, Allmänt
Kommentera här!

Nu är jag hemma från skogen

Har varit uppe i stugan med pappa inatt, därför de inte varit något inlägg från mig. 
Någon dag fram över så ska jag åka och hälsa på trollvar. ÄNTLIGEN! Ska se om jag har någon som kan följa och knäppa lite kort osv, Han är ju så underbar! :D
 
/Linnea
 
2013-08-03 @ 17:21:51 Permalink, Allmänt
Kommentera här!

Lika som bär!

Har hittat dubbelgångare till alla tre nordisar! den ena mer lik än den andra! ni ska få se! :) 
1. Oliver och hans dubbelgångare Lida Lynet
2. Obelix och hans dubbelgångare Klövernatura
3. Virre och hans dubbelgångare Best jo. 
Samtliga är kallblodstravare :) Vilka är mest lika tycker ni ? 
 
 
/OLIVIA
 
 
 
 
 
 
 
2013-08-02 @ 21:32:52 Permalink, Hästrelaterat
2 kommentarer

Outfit!

Har köpt mig en grön Ralph Lauren piké som ska invigas i morgon! 
Kommer matcha till två av mina outfits, bland annat denna enkla snygga hoppoutfiten från showmaster:
 
här är pikén : 
 
den kommer även passa superbra till min Catago dressyr outfit:
 
2013-08-02 @ 21:17:47 Permalink, Olivia
Kommentera här!

allra första mobilinlägget!

nu står hästarna på plats hemma med sina kompisar, just nu går dom i kohagen medans alla kor är på betäckning eller vad de kallas för :$ hahah..
men mezcal och spirit går själva i kohangen då april (uttalas engelskt) inte tål gräset i hagarna, pillan är sällskap till april. foxie och jolina (unghästarna) går i en egen hage :)

sen vill jag även säga grattis till olivia och oliver då oliver blivit med och figtha om att bli årets dalahäst! :D



/Linnea
2013-08-02 @ 19:41:43 Permalink, Linnea
Kommentera här!

Oliver är Nominerad!

Nu är Oliver nominerad till Årets dalahäst 2013 och jag har fått svar på mailet att det har kommit fram och att dom har sett mailet. Spännande! Jag vet att det är mycket fina hästar och mycket fina texter om hästarna så jag räknar väl inte med någon speciell chans! Han kommer alltid att vara min dalahäst dock! :D
 
 
2013-08-02 @ 17:15:18 Permalink, Idenors oliver
Kommentera här!

I sverige igen!

Hej på er, nu är jag i sverige igen, eller ja, jag landade vid 2 inatt ( svensk tid) vilket motsvarar 3 turkisk tid. Har fått sovit ut riktigt, men är inte hemma än. Är fortfarande i stockholm och åker i morgon bitti/förmiddag. Senare idag kommer det bild på det jag köpt, kommer bli awesome! :) 
 
Oliver har fått en liten vila nu, och ska börja sättas igång igen i morgon. Först ska jag sko om honom så han har nya fräscha dojjor och sen ska han få prova nya pannbandet han fick av marica!  
Sen blir det en lite kickoff träning för honom, vi börjar träna på det han har lätt för, (sidvärts, hörnpasseringar osv) 
och avslutar passet med lite byten på medellinjen. Ska kolla om jag kan få någon att filma/ta kort :) 
 
Virre har varit på dragspelsstämma i järpliden och ska få komma ut och gå som handhäst med Oliver någon dag så han får sträcka på benen (dom körde 10 mil).
 
 
 
 
2013-08-02 @ 12:37:18 Permalink, Allmänt
Kommentera här!

Nu har mezcal åkt hem :(

Nu har mezcal åkte hem.. Han och min grannes häst spirit brukar gå på bete hos oss i 2 veckor ungefär. Och nu är betet slut så nu åker dom hem, sjukt tråkigt, men de är ju bara åka och hälsa på han och rida han! Han är ju inte borta helt. De kommer bli sjukt tomt utan att vakna upp och se dom :(
Vi har kommit lite närmre varandra dom här veckorna och mina känslor för han blir bara starkare och starkare!
 
/Linnea
2013-08-02 @ 10:51:01 Permalink, Almás Mezcal
Kommentera här!

Info :D

Hej! Jag heter Olivia och är 18 år gammal. Jag har haft ett brinnande intresse för hästar i hela mitt liv och jag fick min första ponny när jag var 4 år gammal. Hon hette Molly och var en minishettis. Efter henne har det vandrat in och ut många hästar i mitt liv men för ca 9 år sedan klampade det in en stor, klumpig, skabbig och ful häst med namnet Idenors Oliver i mitt hjärta. Det var kärlek vid första ögonkastet! Han var bara 3,5 år gammal och bara inkörd och tränad för trav. Dessutom var han opererad i vänster has och gubben som sålde honom sa att han bara skulle duga för promenad ridning. Bra första storhäst för en 10 åring ;) hahah
Men här står jag idag, med världens vackraste häst som nu är 12 och duger till allt jag vill, vi har haft framgångar på tävlingsbanan och han har lärt mig otroligt mycket! Han älskar allt man gör med honom och är en riktig show häst!  I hagen ser han lite "ökig" ut men så fort han kommer under ryttare så är han otroligt snygg! :D
 
Dom andra två nordisarna ni kommer få läsa om är mina föräldrars hästar, fuxen är min pappas och heter Virvelvinter och  den svarta är min mammas och heter  Idenors Obelix. Det är två HELT olika hästar, Virre är stark, pigg, dryg men rolig till en viss del, medans obelix är lat, snäll och envis ;) haha
Vi har även tre ponnyer på gården, Shettisen Alfons, Russet Stina och korsningsponnyn Fliza :) 
Ni kommer självklar få läsa om dom allihopa, men det kommer främst handla om Oliver! :) 
 
 
/ OLIVIA
2013-08-01 @ 15:51:00 Permalink, Olivia
1 kommentar

Lite om mig och hästarna!

Jag heter somsagt Linnéa och hästar 13 år, jag fyller 14 i september. Mitt största intresse som finns är hästar och djur. Jag har inte alltid gillat hästar, innan jag började rida och ta handom hästar så var jag LIVRÄDD för hästar! Min granne hade hästar och jag fick följa hon till henns hästar 1 gång. Jag vägrade gå ur bilen när jag såg hästarna, jag började grina och skrika. Min granne gjorde allt för att få med mig in i stallet, men hon lyckades inte. Så allt slutade med att min mamma fick komma och hämta mig.. Sen så började jag inse att hästarna är inte så farliga. Dom är inte så dumma som alla säger. Jag satt upp i sadeln, först ville jag inte att hästen skulle gå. Utan jag satt i sadeln och hästen bara stod där. Nån dag efter så satt jag upp igen och de var då jag tog mina allra första steg i sadeln! Så otroligt roligt! Mitt intresse bara ökar och ökar, Jag har varit runt hästarna i ungefär 7 år men jag har bara ridit i 4 år. Jag rider både engelskt och western, men inom snar framtid så hoppas jag att jag bara sitter i westernsadeln.
 
Almás Mezcal, även så kallad mezcal. Han är va rasen nordsvensk och quarter. Det är en riktigt speciell typ. Jag var ungefär 11 år när jag satt på han för sörsta gången. Det var på en ronny åman clinic här i Mora och jag brukar vara själva ''hjälpredan''  till folket som ska vara där och träna för han. Jag fick skritta av mezcal och hans ägare Agnetha stod och tittade på och sa hur jag skulle sitta och göra. Att en häst kan fatta så mycket utan att man gör nå. helt otroligt! Sen fick jag komma hem till Agnetha och rida på han ännu mer. De var bara roligare och roligare, jag såg de som en utmaning. Mezcal är inte någon nybörjarhäst, för 5 öre! han är bestämd av sig och vill mer än gärna ha sin vilja igenom. Men om man visar vem som bestämmer direkt så är han världens bästa häst. Jag har aldrig haft något starkt band med en häst som jag har med han! Han är bara för bra liksom. Och de är inte heller vem som helst som rider Mezcal. Just nu är de jag, en som heter Marie och sen Agnetha. Men han vet vad han ska göra och jag litar på han så otroligt mycket!
mezcal
 
 
Trollvar, en renrasig nordsvensk. Han började jag ta handom i våras och tidigt i sommras. Men sen åkte han på bete och är kvar på betet än idag, men jag hoppas han kommer hem snart. Trollvar är en riktig charmör, han kommer travandes i hagen när man kommer. Han är inte så där översocial direkt men han är social. Han är riktigt arbetsvillig, han lyfter upp sig bra och de är riktigt roligt! Han har stegen i sig, verkligen! Att leka i hagen med sin kompis till miniatyrhäst är nog de bästa som finns, dom har de riktigt kul ihop! Jag vet inte så jättemycket om trollvar än. Då jag inte haft nått riktigt bra tillfälle att lära känna han ordentligt. Men när jag känner han och litar på han så har jag planer att börja trickträna med han.
 
Trollvar
 
/Linnea
 
 
2013-08-01 @ 10:38:00 Permalink, Almás Mezcal
Kommentera här!

RSS 2.0